Explore
Who We are

T&E Project Consultancy Sdn Bhd

Latar Belakang

T&E Project Consultancy Sdn Bhd telah ditubuhkan pada tahun 1993, menyediakan perkhidmatan khusus bagi projek-projek perindustrian untuk pelbagai syarikat seperti BASF, White Horse Ceramic Industries Sdn Bhd, Malaysian Mosaics Berhad, Kimberly-Clark, Malayan Flour Mills, IOI Pan Century Oleochemicals, Evyap Sabun, dan lain-lain.

Sejak tahun 1996, T&E juga telah meneroka ke Vietnam berikutan perkembangan salah satu pelanggan utama kami, White Horse Ceramic Industries Sdn Bhd di sana. Kami menyediakan perkhidmatan profesional yang sama kepada pelanggan-pelanggan kami di Vietnam, antaranya ialah APM Automotive Berhad, Mekong Flour Mills, DKSH, Vietnam Flour Mills, yang semuanya adalah pelabur luar negara.

(Sila lihat Projek untuk maklumat lanjut)

Bluescope Steel Award 2011
Anugerah dari Persatuan Arkitek Ho Chi Minh City, Vietnam dan Bluescope Steel

Komitmen

Dengan peningkatan berterusan dan pelaburan dalam perisian komputer yang terkini, kami komited dalam menyediakan perkhidmatan profesional yang bernilai dalam EPCM untuk projek-projek pelanggan kami. Setakat ini kami telah menerima maklum balas yang sangat positif daripada semua pelanggan kami, selanjutnya disahkan oleh pelantikan berterusan T&E untuk projek-projek berterusan mereka berserta testimoni untuk perkhidmatan kami. (Sila lihat Testimoni di bahagian Mengenai Kami untuk maklumat lanjut)

Dengan pengetahuan khusus diperolehi oleh kakitangan kami yang berkelayakan, ditambah pula dengan penggunaan prosedur yang diuji di peringkat projek, kami menyampaikan Projek Pembinaan Ideal kepada semua pelanggan kami:

  • Dengan pengetahuan tempatan (di Malaysia dan Vietnam) dan usaha kami mengemaskini pengetahuan dengan menghadiri kursus, kami mampu menghasilkan reka bentuk praktikal dengan kebanyakan bahan-bahan terkini yang berada di pasaran tempatan dan sedia ada yang diterjemahkan ke dalam reka bentuk nilai-untuk-wang untuk pembinaan.
  • Prosedur Tender/Perolehan yang sama sekali telus untuk mendapatkan kontraktor yang kompetitif dan mempunyai kelayakan yang sesuai untuk semua pakej kerja.
  • Dengan pasukan pengurusan pembinaan sepenuh masa di lokasi, semua perubahan reka bentuk untuk disesuaikan dengan keadaan atau disebabkan perubahan keperluan pelanggan boleh diselaraskan dengan cepat oleh itu meminimumkan kelewatan pembinaan.
  • Oleh kerana sifat pengurusan keseluruhan projek dalam Sistem EPCM, T&E memikul tanggungjawab pada keseluruhan prestasi projek yang kemudiannya membolehkan pelanggan untuk memberi tumpuan kepada aspek-aspek lain yang bukan berkaitan projek penambahan, contoh: peralatan sumber dan penghantaran, pengambilan pekerja, dan lain-lain, yang akan memberi kesan kepada permulaan operasi baru.

Pendek kata, projek-projek yang dilaksanakan oleh T&E mengutamakan ciri-ciri reka bentuk yang optimum, kos pembinaan Nilai-Untuk-Wang, kerja-kerja pembinaan dengan Kualiti Terjamin, Tempoh Pembinaan Terpendek dan usaha penyelarasan yang sedikit dengan keberkesanan maksimum dan kawalan pembinaan projek oleh pelanggan, sekali gus mewujudkan situasi SEMUA-PIHAK-MENANG.